تبلیغات
خواص میوه ها وگیاهان

بازگشت

زعفران گیاهی است بومی استان خراسان که از قدیم در سفره غذای مردم ایران به عنوان  یک چاشنی و رنگ دهنده ، پای ثابت غذاهای ایرانی بوده است . به گزارش ایسنا  ، از زمانهای قدیم برای زعفران نیز همچون سایر ادویه جات ، خواص درمانی  مختلفی در نظر می گرفتند . امروزه بر مبنای تحقیقات علمی که در ادامه  استفاده فراگیر از زعفران در طب سنتی و گیاهی انجام شده ، خواص متعدد  زعفران و اثر بخشی ترکیبات موثر آن توجه بسیار زیاد محققان ، شرکتهای  داروسازی و دست اندرکاران علم پزشکی را به خود جلب نموده است . نتایج نشان  می دهد که در آینده ای نزدیک ، زعفران یکی از مهمترین جایگزین های داروهای  شیمیایی خواهد بود . براساس این تحقیقات زعفران به هضم طبیعی غذا و تقویت  معده کمک می کند . این ماده خوراکی علاوه بر آنکه محرکه و تقویت کننده  تمایلات جنسی است ، به عنوان مسکن به ویژه در درمان دردهای لثه و قولنج نیز  تأثیرگذار است . تحقیقات پزشکی ثابت کرده زعفران خواص ضد سرطانی داشته و به  عنوان یک داروی ضد تومور و جمع کننده رادیکالهای آزاد عمل میکند  
زعفران همچنین ماده ای شادی بخش ، آرام بخش ، تقویت کننده حافظه ، افرایش  دهنده تمرکز ، ضد تشنج ، افسردگی ، اسپاسم ، آلزایمر و پارکینسون است که در  درمان دردهای عصبی و کم خوابی نیز مفید است . بنابر یک تحقیق دارویی دیگر  زعفران به علت وجود تیامین ، ریبوفلاوین و مواد معدنی برای درمان فشار خون  ، کاهش درصد احتمال بروزبیماریهای قلبی ، تصلب شرائین و افرایش سلامت قلب  نیر بسیار مفید است .

این گیاه دارویی در درمان بیماریهای تنفسی نظیر آسم ، سرماخوردگی ، سرفه ،  افزایش جریان خون در شبکیه ، درمان اختلالات لکه زرد شبکیه در اثز پیری نیز  کاربرد دارد .زعفران در صورت استعمال خارجی برای درمان کوفتگی و روماتیسم  نیز مفید است . همچنین تحقیقات فراوان انجام شده نشان می دهد که ترکیبات  موجود در زعفران در درمان برخی از انواع سرطانها در حیوانات آزمایشگاهی  تأثیر داشته است .


خواص داروئی زیتون 

زیتون رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و قابض است و میوه نارس زیتون سرد و  خشک است و روغن زیتون گرم و خشک است. برگ درخت زیتون نیز گرم و خشک  می‌باشد. 


دم کرده برگ زیتون داروی خوبی برای پائین آوردن فشار خون می‌باشد. بدین  منظور باید 20 عدد برگ زیتون را داخل 300 گرم آب ریخته و آن را به مدت 15  دقیقه بجوشانید. سپس کمی قند به آن اضافه کرده و به مقدار یک فنجان دوبار  در روز از آن بنوشید. بعد از دو هفته باید به مدت 8 روز نوشیدن این دم کرده  را قطع کنید و سپس ادامه دهید.


روغن زیتون نرم کننده و صفرابر است. 
روغن زیتون دفع کننده سنگ کیسه صفرا است برای این منظور باید آن را با  آبلیمو مصرف کرد. 
روغن زیتون کرم‌کش است. 
روغن زیتون برای رفع سرفه‌های خشک مفید است. 
برای رفع خارش گزیدگی حشرات ، روغن زیتون را به محل گزیدگی بمالید. 
 

نوشیدن روزانه سه یا چهار فنجان چای  به اندازه نوشیدن مقدار زیادی آب مفید است و حتی ممکن است مزایای بیشتری  برای سلامتی به همراه داشته باشد.

به گزارش سرویس علمی پژوهشی ایسکانیوز به نقل از بی‌بی‌سی، مطالعاتی که در  نشریه اروپایی تغذیه بالینی انجام گرفت، اعتقاد مرسوم را که چای باعث از  دست رفتن آب می‌شود، رد کرد.
متخصصان تغذیه انگلیسی دریافتند چای نه تنها همانند آب باعث جایگزینی آب از  دست رفته می‌گردد، بلکه از بدن در مقابل اختلالات قلبی و عروقی و برخی  سرطان‌ها محافظت می‌کند.
متخصصان براین باورند که فلاوونویدها، ترکیبات کلیدی در چای هستند که باعث  بهبود سلامتی می‌شوند.
فنجان چای سالم
این آنتی اکسیدان‌های چند فنوله در غذاها و گیاهان زیادی یافت می‌شوند که  شامل برگ‌های چای می‌شوند و مانع از آسیب‌سلول‌ها می‌گردند.
دکتر کری راکستون متخصص تغذیه مرکز سلامت و همکارانش در دانشکده کینگ لندن  بر روی مطالعات منتشر شده بر روی علایم موثر چای در سلامتی تحقیق کردند.  آنها دلایل روشنی یافتند مبنی بر اینکه نوشیدن روزانه سه تا چهار فنجان چای  خطر ابتلا به حملات قلبی را متوقف می‌کند. برخی مطالعات حاکی از این است که  مصرف چای مانع بروز سرطان می‌شود. اگر چه این تاثیر چای کمتر پاسخ می‌دهد.  اثرات مثبت دیگری که بر روی سلامت مشاهده شده شامل محافظت در مقابل پلاک  دندانی و فاسد شدن دندان بعلاوه استحکام استخوان‌ها است.
دکتر راکستون می‌گوید: نوشیدن چای به نسبت بهتر از نوشیدن آب می‌شود. آب  اساسا جایگزین مایعات بدن می‌شود، درحالی که چای جایگزین مایعات شده و نیز  حاوی آنتی اکسیدان است بنابراین در عین حال دو کار را صورت می‌دهد.
جایگزین کردن آب
وی می‌گوید: این که چای باعث از دست رفتن آب می‌شود افسانه‌ای بیش نیست،  تحقیقاتی که روی کافئین انجام شده حاکی از این مطلب است که دوز بالای  کافئین باعث از دست رفتن آب می‌شود و همه افراد تصور می‌کنند تمام نوشیدنی‌های  کافئین دار اینگونه هستند. ولی اگر حتی شما یک فنجان چای یا قهوه کاملا  غلیظ میل کرده‌باشید، میزان خالصی مایع دریافت کرده‌اید.
وی افزود: همچنین یک فنجان چای حاوی فلوراید است که برای دندان‌ها مفیدمی‌باشد.
هیچ مدرکی مبنی بر اینکه مصرف چای برای سلامتی مضر است، وجود ندارد، با این  وجود تحقیقات حاکی از این است که چای توانایی بدن در جذب آهن غذا را کاهش  می‌دهد. بدین معنی که افرادی که در خطر ابتلا به آتمی هستند باید از مصرف  چای در زمان‌های نزدیک صرف غذا خودداری کنند. تیم تحقیقی دکتر راکستون  دریافتند که مصرف متعادل چای زیر سه فنجان در روز است.
وی گفت: نوشیدن چای بیشتر در افراد مسن مرسوم است، یعنی در میانگین سنی 40  سال. گاهی در افراد مسن 70 درصد از مایع ورودی به بدن‌ آنها از طریق چای  تامین می‌شود. بنابراین این یک عامل خیلی مهم است.
کلر دیلامسون از موسسه تغذیه اسپانیا گفت: تحقیقات آزمایشگاهی تاثیر بالقوه‌ای  که چای در سلامت می‌گذارد را ثابت کرده . این دلایل و مدارک بر روی انسان  خیلی شدید نیست، بیشتر تحقیقات نیاز به کار دارند ولی اثرات مثبت قطعی بر  روی سلامت از طرف پلی‌فنول‌ها به منظور کاهش خطر بیماری‌هایی چون اختلالات  قلبی عروقی و سرطان‌ها وجود دارد. بر حسب مایع ورودی به بدن روزانه یک و  نیم تا دو لیتر توصیه می‌کنیم و این میزان می‌تواند حاوی چای نیز باشد. چای  باعث از دست دادن آب نمی‌شود. بلکه یک نوشیدنی سالم است

پرتقال  یکی از غنی ترین منابع ویتامین cمی  باشد. البته  باید دقت کرد که ویتامین cدر  اثر سرما و گرما زیاد از بین می رود.جالب آن که پوست  آن در بسیاری موارد حتی مغذی تر از پرتقال است .ویتامین cیکی  از عوامل مهم مهار  کننده سرطان است به طوری که این ویتامین را دشمن نیرومندی بر علیه یکی از عوامل  شناخته شده سرطان زا می شناسند.

 

محققان دریافته اند که پرتقال و سایر مرکبات  در پایین آوردن کلسترول خون نیز موثرند و این خاصیت مدیون وجود پکتین یا ماده  الیافی پوست و ورقه های نازک مابین پره های پرتقال است. برای استفاده از حداکثر  نیروی درمانی پرتقال ،توصیه می شودکه پرتقال را بالایه سفید رنگ زیر پوست و لایه  های نازک داخل پرتقال که حاوی پکتین هستند مصرف کنید.

پیشگیری از عفونت های ویروسی از خواص دیگر پرتفال است  که در عصاره آن وجوددارد.

افرادی که فشار خونشان بالاست و برای کنترل آن دارو مصرف  می کنند به احتمال زیاد به دلیل استفاده از داروهای ضد فشار خون و یا به  دلیل بالا  بودن سدیم در بدنشان پتاسیم آنها از حد طبیعی پایین تر آمده و مشکلاتی در  وضع سلامت  آن به وجود می آورد،آب پرتقال سرشار از پتاسیم است و در یک لیوان بزرگ آب پرتقال  حدود 350 میلی گرم پتاسیم وجوددارد.

توصیه هایی درباره مصرف آب پرتقال:

1- توصیه  می شود به منظور تامین ویتامین cو  ایجاد نیرو  و مقاومت درمقابل انواع بیماری ها در طول 24 ساعت به میزان یک تا دو لیوان  آب پرتقال  بنوشید

2-پرتقال  بهترین محرک برای افزایش اشتها است ،به همین  دلیل سعی کنید آن را قبل از غذا میل کنید.

3-وجود  هورمون نمو،کلسیم،فسفر،آهن ،ویتامین Aو ویتامین C در  پرتقال ،شرایط لازم را برای رشد و نمو استخوان ها وعاج سازی به منظور استحکام  دندان ها فراهم می کند،برای تقویت و رشد اطفال و نیز تامین مواد لازم بدن ،مصرف  آن به زنان باردار وشیرده توصیه می شود.

4-در  فصولی که پرتقال فراوان است ،بهترین و طبیعی ترین  راه مبارزه با یبوست خوردن روزانه یک تا دو لیوان آب پرتقال است .

5-مصرف  پرتقال به دلیل این که حاوی موادمعدنی کافی به  ویژه پتاسیم است،منجر به افزایش حجم ادرار در طول شبانه روز می شود واز  این طریق سموم  بدن دفع می گردد،در نتیجه انسان را با نشاط می سازد.

خواص دارویی اسفناج 


برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B3 ، C و آهن و پتاسیم می‌باشد. 
بدن را قلیایی می‌کند. 
خنک کننده است و برای پایین آوردن تب مفید است. 
ورم روده کوچک را رفع می‌کند. 
برای ورم ریه مفید است. 
ملین است و یبوست را برطرف می‌کند. 
برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است.


اسفناج به دلیل داشتن ماده‌ای به نام اسپیناسین هضم غذا را تسریع می‌کند.  این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می‌شود. 
خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است. 
برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است. 
برای رفع سرفه‌های خشک برگ اسفناج را با جو پوست کنده و روغن بادام  بپزید و بخورید. 
آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی که ناشی از سوء هاضمه و اختلال  دستگاه گوارشی است مفید می‌باشد. 
اگر آش اسفناج را با آب لیمو و سماق و یا آب غوره بخورید سردردهای ناشی  از اختلال کیسه صفرا را برطرف می‌کند. 
خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می‌کند مخصوصا در افرادی که به مصرف  الکل و سیگار دست دارند. 
اسفناج در پیشگیری سرطان روده بزرگ ، معده ، پروستات، ‌حنجره و رحم  موثر است.


اسفناج کلسترول خون را پایین می‌آورد. 
بهترین دارو برای کسانی است که مبتلا به کم خونی هستند. 
اسفناج مانند جارو روده بزرگ  را تمیز می‌کند. 
ترشحات لوزوالمعده را افزایش می‌دهد. 
اسفناح سبزی مفید برای تقویت اعصاب است. 
اسفناج پخته برای رفع بیماری آسم باشند و گرفتگی صدا بسیار موثر است. 





رماتیسم و نقرس را درمان می‌کند. 
برای زیاد کردن شیر در مادران شیرده موثر است. 
سابقا نوعی شربت از اسفناج تهیه شد که در معالجه خونریزیها و کم خونی  از آن استفاده می‌کردند. 
تخم اسفناج ملین و خنک کننده است. 
تخم اسفناج برای برطرف کردن ورم کبد و یرقان مفید است. 
اسفناج تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش می‌دهد. 
اسفناج چون دارای کلروفیل است عضلات روده را تحریک کرده و تخلیه مدفوع  را آسان می‌کند. 
اگر کسی مبتلا به حبس‌البول یعنی بند آمدن ادرار است می‌تواند با مخلوط  نصف فنجان آب اسفناج این ناراحتی را درمان کند. با همان مقدار روغن  بادام یا روغن زیتون مخلوط کرده و به او بدهید. 
مضرات 

اسفناج به علت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای  کلیه و مثانه مناسب نیست ضمنا آنهایی که سرد مزاج هستند باید اسفناج را  با ادویه گرم نظیر زنجبیل و هل میل نمایند.

 

در  موز  چند ماده شیمیایی بسیار مهم مانند سروتونین ، نوروپی تفرین ، دوپامین و  کاته کولامین وجود دارد .
خواص داروئی: 
موز از نظر طب قدیم ایران معتدل است و خون را غلیظ می کند . موز انرژی  زیادی دارد و چون نرم هست غذای خوبی برای کودکان و اشخاص مسن محسوب می شود.
بدلیل داشتن پتاسیم زیاد ضد سرطان بوده و غذای خوبی برای ماهیچه ها می باشد.
 موز  ملین بوده و همچنین و به عنوان درمان اسهال و اسهال خونی کاربرد دارد.
 موز  خونساز است بنابراین اشخاص لاغر و کم خون حتما باید موز بخورند.
 موز  تقویت کننده معده و نیروی جنسی است.
 موز  درمان زخم معده و روده می باشد.
 گرد  موز همچنین داروی خوبی برای پائین آوردن کلسترول است.
شیره گلهای موز درمان کننده اسهال خونی می باشد.
جوشانده موز اثر قطع خونریزی دارد
 ضماد  برگ درخت موز برای درمان و سوختگی مفید است.
موز نفاخ است و زیادخوردن آن خصوصاً در سرد مزاجان تولید گاز معده می کند  برای رفع این عارضه باید پس از موز کمی نمک خورد.
 موز  تاثیر خوبی در تامین رشد و تعادل سیستم اعصاب دارد.
 برای  درمان ضعف بدن موز را با عسل بخورید.
 موز  مدر است.
 موز  بعلت دارا بودن قند زیاد برای مبتلایان به مرض قند مضر است و نباید در  خوردن آن افراط کنند.

عسل و گردو چربی خون را پایین می آورند

عسل و میوه های مغزدار مثل گردو، فندق و پسته باعث کاهش کلسترول خون می  شوند. 

افرادی که تصمیم دارند کلسترول خود را کاهش دهند باید عسل ، بادام ،  پسته و فندق را هم به میوه ها و سبزی های رژیمی خود اضافه کنند.

تحقیقات نشان داده که عسل حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است و 

مانند اسفناج ، سیب ، پرتقال و توت فرنگی می تواند با رادیکال های آزاد  تولید شده در بدن که به سلولها آسیب می رساند، مبارزه کند.

در یک بررسی ، 25مرد 18تا 68ساله در مدت پنج هفته آزمایش شدند و در این  مدت هر یک از آنها روزانه 4قاشق غذاخوری عسل که در یک لیوان آب حل شده  بود، می خوردند. 

پس از پایان 5هفته نشان داده شد که سطح آنتی اکسیدان ها در خون این  افراد نسبت به پیش بالاتر رفته و میزان کلسترول آنها پایین تر آمده است.

در مطالعه دیگری هم نشان داده شده که مصرف میوه های مغزدار مثل بادام  با این که خودشان حاوی چربی هستند، ولی چون چربی آنها از نوع چربی  غیراشباع است ، باعث کاهش میزان کلسترول بد  شده است و در نتیجه  خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد هم عسل ، هم بادام و فندق و...  تنها در صورتی که به اندازه و به همراه سایر میوه ها و سبزی های مصرف  شوند تاثیرگذار خواهند بود

در قرآن عسل به عنوان شفا برای همه مردم  آمده است.
- راه تشخیص عسل خوب: وقتی شهد عسل از ظرفی به ظرفی دیگر ریخته می‎شود،  اگر حباب زیادی در عسل جمع شده باشد، آن عسل مرغوب‎ است.

انار بوی بد دهان را از بین می‌برد

انار سرشار از ویتامینهای E,c,b,a، مواد قندی، پتاسیم، منیزیم و  اسیدهای آلی است.
پوست، ریشه و ساقه درخت انار تانن فراوان و الکالوئیدهای مختلف دارد که  یکی از آنها پله تیرین است که بهترین داروی بیماریهای انگلی روده است. 
انار میوه‌ای سرد و خنک و خوردن انار از ابتلا به بیماری قند جلوگیری  می‌کند.
مرکز بهداشت و درمان استان مرکزی اعلام کرد: انار خون را تصفیه کرده و  تقویت‌کننده قلب است.
مصرف انار بوی بد دهان را از بین برده و دهان را پاک می‌کند. 
انار شیرین را جهت تسکین درد سینه، سرفه و انار ترش را جهت کاهش غلظت  خون، فشار خون و چربی خون مصرف کنید. 
انار شیرین میوه‌ای ‌مقوی و صدا را صاف می‌کند و برای درمان درد سینه و  سرفه کاملا مؤثرست و باعث تسکین خارش‌های بدن می‌شود.
خوردن انار شیرین شادی بخش بوده و درخشان کننده چهره است. 
انار ترش طبیعت سرد و خشک دارد. زخم‌های دهان را شفا می‌دهد.
 

خواص تمشک
شانده 25 گرم از برگهای تمشک در یک لیتر آب برای درمان انسداد مجاری ادرار  مفید است. 
 تمشک  سرشار از ویتامینهای ٍث و داست  و دارای خواص خنک، نرم کننده و ضد اسکوربوت می باشد. 
 تمشک  خون را تصفیه می کند و برای کسانی که به روماتیسم مبتلا هستند، بسیار مفید  است. 
 تمشک  یبوست مزاج را معالجه می کند. 
تمشک برای تسکین درد سودمند است، زیرا تمشک دارای اسید سالسیلیک می باشد. 
تمشک خون را قلیائی می کند و قند آن برای مبتلایان به مرض قند مفید است. 
شربت تمشک برای بیماران مبتلا به سرخک و مخملک تجویز شده است. 
 تخم  و دانه ای که درتمشک وجود دارد، اغلب با دندان نیز خرد نمی شود، ولی وقتی  خورده شود درمعالجه ی یبوست و خشکی مزاج به طور طبیعی بسیارمؤثر است و سبب  می شود که یبوست به کلی رفع گردد. 
 شربت  تمشک، مخلوط با آب برای رفع تب تجویز شده است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بازگشت          تماس با ما